Smaakk! nieuw behandelprogramma voor jongeren met een eetstoornis

 

Het  Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft met partner Jouw Omgeving een nieuw behandelprogramma voor jongeren met eetstoornissen ontwikkeld: Smaakk! Het programma is gebaseerd op de succesvolle behandeling van 99gram.nl.

Jongeren met een eetstoornis kunnen Smaakk! bij Curium-LUMC volgen

Smaakk! is een blended behandeling voor jongeren met een eetstoornis. ‘Blended’ betekent dat de behandeling een combinatie is van ‘gewone’ behandeling waarbij behandelaar en patiënt elkaar spreken en een online
behandeling die de patiënt thuis volgt.  De behandeling is toegesneden op de wensen en behoeftes van de patiënten door middel van accenten op eetbuistoornis, boulimia en anorexia.folder Smaakk!

Zelf de regie in je behandeling

Het online gedeelte van de behandeling maakt het totale programma transparanter en doelgerichter. Jongeren kunnen zelf regie nemen waar dat kan, door ook thuis aan hun behandeling te werken in hun eigen tijd en vanuit hun eigen omgeving. Tevens is bekend dat jongeren het vaak gemakkelijker vinden via internet te communiceren over moeilijke dingen. Juist bij eetstoornissen waarbij schaamte een grote rol speelt, kan de mogelijkheid tot laagdrempelig online contact de behandeling ten goede komen.

Wil je meer weten over deze behandeling? Bekijk dan de Folder Smaakk! e-health eens of neem contact op met je behandelaar! We bieden meer e-health modules, je vind ze hier.

 

 

« Terug