Inkooptraject jeugdhulp Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem moet over

De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan een nieuw traject opstarten voor het inkopen van hun jeugdhulp. De uitkomst van de vorige procedure, waarbij GO! voor Jeugd de jeugdhulp mocht gaan leveren, is hiermee vervallen. Dit is het directe gevolg van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep dat de gemeenten hadden aangespannen.

Curium-LUMC, onderdeel van het samenwerkingsverband GO! voor Jeugd, is teleurgesteld over deze uitspraak en wacht af hoe de gemeente de inkoop gaat organiseren. Gelukkig heeft de uitspraak van de rechter op de korte termijn geen gevolgen voor ouders en kinderen die op dit moment te maken hebben met jeugdhulp. Beide gemeenten hebben eind vorig jaar overbruggingsovereenkomsten gesloten met alle jeugdhulpaanbieders waardoor de continuïteit van jeugdhulp is gegarandeerd. Deze overeenkomsten blijven geldig tot het nieuwe aanbestedingstraject eind 2017 is afgerond. De nieuwe jeugdhulpaanbieder kan dan in januari 2018 van start.

Meer informatie kunt u vinden op de site van de gemeenten: alphenaandenrijn.nl/jeugdhulp of kaagenbraassem.nl/inkoopjeugdhulp.

« Terug