Bouw HIC van start

Vanaf 7 januari 2019 starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe High Intensive Care Unit (HIC) aan de afdeling Acute Psychiatrie op onze hoofdlocatie in Oegstgeest. Op deze pagina’s krijgt u regelmatig een update van de bouwwerkzaamheden.

Waarom een HIC?

Wij vinden het belangrijk dat jongeren met ernstige psychiatrische nood voor wie opname op een gesloten afdeling nodig is, een goede, en op hun behoeftes ingerichte, behandeling krijgen. In een omgeving die veiligheid en bescherming combineert met respectvolle zorg. De nieuw aan te bouwen High Intensive Care (HIC) unit maakt het mogelijk om de behandeling te optimaliseren en dwang en drang zoveel mogelijk terug te dringen. In een HIC wordt intensieve behandeling soms gecombineerd met gezinsbehandeling. Ouders of verwanten kunnen in de directe nabijheid van de jongere op de HIC verblijven.

« Terug