Aanmelden

Hoe komt mijn kind bij LUMC Curium

Denkt u dat uw kind psychische problemen heeft? Loopt uw kind vast op school, thuis of bij vrienden? Praat er dan met uw huisarts over. De huisarts, jeugdarts, medisch specialist, psychiater, klinisch psycholoog of kinderarts, wijkteam of Centrum voor Jeugd en Gezin kan uw kind verwijzen naar LUMC Curium. 

Alleen met een verwijsbrief kunnen wij uw aanmelding in behandeling nemen

Als u de verwijsbrief heeft, kunt u deze naar ons mailen via: intakepolisecr@curium.nl (lees hier meer over veilig e-mailen van uw persoonlijke gegevens) of per post naar Curium-LUMC, t.a.v. aanmeldcoördinatie, Postbus 15, 2300 AA Leiden. Na ontvangst van de verwijsbrief, neemt het aanmeldteam contact met u op.

Als wij denken dat LUMC Curium onderzoek en/of behandeling voor uw kind kan bieden, dan sturen wij u een aantal vragenlijsten en formulieren die u thuis moet invullen. Na ontvangst van de ingevulde formulieren en vragenlijsten, bellen wij u om het vervolg van de aanmelding door te nemen.

Voor de financiering van de zorg door LUMC Curium is een beschikking nodig van de gemeente waar u woont. U hoeft zelf niets te doen, wij regelen dit met de gemeente.

Legitimatie

Bij de eerste afspraak moet uw kind zich kunnen legitimeren. Dat kan met een geldig paspoort, vreemdelingendocument of geldige identiteitskaart. Zo kunnen wij controleren of uw kind diegene is die hoort bij het BSN (burgerservicenummer) en de andere gegevens die we hebben gekregen. Bij volgende afspraken kan opnieuw om legitimatie van uw kind worden gevraagd. Neem daarom naar iedere afspraak een geldig identiteitsdocument van uw kind mee.