Coronavirus

Informatie voor patiënten

Curium-LUMC heeft op alle afdelingen extra hygiënemaatregelen genomen en we werken daarnaast nauw samen met het LUMC om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veel van onze medewerkers werken ook in het LUMC, en het kan gebeuren dat kinderen die bij Curium-LUMC in zorg zijn, een bezoek brengen aan het LUMC. Leest u daarom ook het bericht op de website van het LUMC.

Heeft uw kind verkoudheidsklachten en/of koorts? Breng u kind dan niet naar de afdeling en meld dit telefonisch. Volg de adviezen van RIVM en GGD op. Sinds 23 maart zijn de regels van het RIVM strenger. Heeft iemand in uw gezin koorts, dan moet het hele gezin thuis blijven. Klik hier voor de hele pagina van het RIVM met vragen en antwoorden.

Tips om besmetting te voorkomen

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer.

  • Was handen regelmatig en grondig
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Wij adviseren u om ook zelf regelmatig de website van RIVM te bekijken voor antwoorden op uw vragen omtrent het coronavirus.

We schudden tijdelijk geen handen

Om de verhoogde kans op een besmetting in deze tijden van griepvirus en coronavirus te voorkomen, heeft Curium-LUMC besloten dat medewerkers voorlopig geen handen schudden. Dit is ook het advies vanuit het RIVM. 

Heeft u vragen over het beleid van Curium-LUMC dan kunt u contact opnemen met de regiebehandelaar of teamcoördinator van de afdeling waar uw kind in zorg is.