Bezoekersregeling

Corona - bezoeken locaties

Bezoek aan de afdelingen is nog steeds toegestaan, altijd in overleg met de sociotherapeuten. Wel geldt altijd: op de afdeling is dragen van een mondkapje verplicht (op de kamer van uw kind mag deze af), komt niet als u klachten heeft, zorg voor extra (hand)hygiëne en houd 1,5 meter afstand van elkaar (uitgezonderd uw gezin). Heeft  iemand in uw gezin koorts of benauwdheid? Dan is bezoek aan LUMC Curium niet toegestaan.  

Om het risico op verspreiding van het coronavirus te verminderen, maken we extra afspraken over bezoek op de afdeling. Omdat de coronamaatregelen nog langere tijd zullen duren, is het uitgangspunt nog steeds dat bezoek wel mogelijk is. Per afdeling wordt bekeken hoe we bezoek op een veilige en verantwoorde manier mogelijk maken. Dit vraagt om maatwerk en kan ook per patiënt verschillen. Ouders ontvangen vanuit de afdeling de richtlijnen voor bezoek. Altijd geldt:

  • Dragen van een mondkapje op de afdelingen is verplicht. Op de kamer van uw kind mag deze af. 
  • Was uw handen bij binnenkomst.
  • Houd overal 1,5 meter afstand van anderen
  • Bij klachten komt u niet naar LUMC Curium. Laat uw kind door iemand anders ophalen/brengen.

Het blijft daarnaast toegestaan om uw kind buiten de afdeling te bezoeken (wandelen op het terrein of in de omgeving). Houd u zich alstublieft ook dan aan de landelijke maatregelen: houd 1,5 meter afstand. Kom ook niet naar LUMC Curium als u klachten heeft.