Coronavirus

Informatie voor patiënten

LUMC Curium heeft op alle afdelingen extra hygiënemaatregelen genomen en we werken daarnaast nauw samen met het LUMC om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Veel van onze medewerkers werken ook in het hoofdgebouw van het LUMC, en het kan gebeuren dat kinderen die bij LUMC Curium in zorg zijn, een bezoek brengen aan het LUMC. Leest u daarom ook het bericht op de website van het LUMC.

Heeft uw kind verkoudheidsklachten en/of koorts? Volg de adviezen van RIVM en GGD op:

 • Kinderen onder de 13 jaar met lichte verkoudheidsklachten (loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) of bekende hooikoorts-/astmaklachten, mogen wel komen en hoeven niet getest te worden.
 • Kinderen van 13 jaar en ouder met (milde) klachten EN kinderen onder de 13 jaar met zware klachten (benauwdheid, koorts, hoesten): gaan naar huis of blijven thuis.
  • Wij vragen u dan om uw kind zo snel mogelijk te laten testen. Is de test negatief en heeft uw kind geen koorts of benauwdheid? Dan mag hij/zij weer naar Curium-LUMC komen.
   Als u uw kind niet laat testen, dan kan uw kind weer komen als het 24 uur klachtenvrij is.

Heeft u zelf of heeft een huisgenoot corona-gerelateerde klachten** met daarbij ook koorts en/of benauwdheid? Dan moet uw kind thuisblijven (geldt ook voor kinderen onder de 13 jaar).

Bij bezoek op onze locaties is het dragen van een mondkapje verplicht. In de spreekkamer of in de kamer van uw kind mag deze af. Houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen (uw eigen gezin uitgezonderd).

Houd ook de website van het RIVM in de gaten voor de actuele richtlijnen. In het belang van de veiligheid en continuït van onze zorg, kan het zijn dat Curium afwijkt van de RIVM-richtlijnen. Wij informeren u hierover op de pagina's en via uw behandelaar. 

Tips om besmetting te voorkomen

Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Deze druppeltjes blijven niet in de lucht zweven maar dalen snel neer.

 • Was handen regelmatig en grondig
 • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Schud geen handen

Wij adviseren u om ook zelf regelmatig de website van RIVM te bekijken voor antwoorden op uw vragen omtrent het coronavirus.

Heeft u vragen over het beleid van LUMC Curium dan kunt u contact opnemen met de regiebehandelaar of teamcoördinator van de afdeling waar uw kind in zorg is.