Aanmelding en afspraak

Aanmelding

Ouders en verwijzers kunnen kinderen en jongeren aanmelden voor een behandeling bij Curium-LUMC. Als ouders aanmelden, hebben zij een verwijzing nodig van de (huis)arts of hulpverlener. Aanmelden kan iedere werkdag via 071-5159600. Wanneer u niet direct kunt worden doorverbonden met de aanmeldcoördinator, streven zij er naar u binnen 1 tot 2 werkdagen terug te bellen.

Eerste afspraak

Na aanmelding gaan we direct samen aan de slag. Ouders ontvangen vragenlijsten waarin zij aangeven hoe het thuis gaat en wat precies de problemen zijn. Daarna volgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Voor het eerste gesprek met één van de behandelaren van Curium-LUMC neemt u mee:

  • Identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart
  • Verwijsbrief (als die nog niet eerder is verstuurd)

Wij maken tijdens de eerste afspraak een kopie van het identiteitsbewijs en eventueel de verwijsbrief. Dat hebben we nodig zodat de behandeling kan worden vergoed door de gemeente of de zorgverzekeraar.

Wat kunnen kinderen, jongeren en ouders verwachten na de eerste afspraak? Lees verder over een behandeling bij Curium-LUMC.

Goed om te weten:

We helpen alle kinderen, jongeren en ouders die bij ons in behandeling zijn graag zo goed en snel mogelijk.  Het is daarom belangrijk dat zij altijd een geldig identiteitsbewijs bij zich hebben tijdens een afspraak. Ook goed om te weten:

  • Contact via e-mail is op eigen risico van patiënt/gezin. Wij kunnen de veiligheid van e-mailverkeer niet garanderen. Wanneer u geen gegevens per e-mail wilt uitwisselen, kunt u dit kenbaar maken bij de behandelaar.
  • Van zorgverzekeraar veranderd (alleen voor 18+)? Neem de nieuwe verzekeringspas mee tijdens de eerstvolgende afspraak of mail ons de nieuwe gegevens zo snel mogelijk door.
  • Verhuisd? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door, zodat onze post op het juiste adres aankomt.
  • Een afspraak tijdens de behandeling duurt maximaal 45 minuten.
  • Kun je toch niet op de afspraak komen? Laat ons dat dan minimaal 24 uur van tevoren telefonisch weten, zodat wij iemand anders sneller kunnen helpen.
  • Lees verder over verzekering en kosten.