Neuroteam

Poliklinische behandeling voor kinderen en jongeren met ontwikkelingsstoornissen

Het neuroteam is specialist in het diagnosticeren en behandelen van kinderen en jongeren met autisme, ADHD en Gilles de la Tourette. Het multidisciplinaire team onderzoekt samen met het kind of de jongere en zijn gezin wat er precies aan de hand en hoe het thuis, op school en met vrienden beter kan gaan.

Voor wie is het neuroteam?

Kinderen en jongeren met autisme, ADHD en/of Gilles de la Tourette kunnen samen met hun gezin terecht bij het neuroteam. Ook ouders die vermoeden dat hun kind een van deze problemen heeft, kunnen bij het neuroteam terecht.

Welke behandelmodules worden gegeven door het neuroteam?

Hoe kunnen we het beste helpen? Een behandeling wordt altijd op maat aangeboden. Kinderen, jongeren en ouders kunnen bijvoorbeeld (enkele van) deze behandelmodules volgen bij het neuroteam:

Wat wordt er van ouders verwacht tijdens de behandeling?

Kinderen en jongeren met autisme, ADHD of Gilles de la Tourette volgen altijd samen met hun ouders en soms ook met broers of zussen, een behandeling bij het neuroteam. Ouders worden intensief betrokken bij de behandeling van hun kind en krijgen persoonlijke begeleiding bij het omgaan met de zoon of dochter thuis. Daarbij kan het gezin ook gezinstherapie volgen, waarbij de relaties onderling centraal staan en wordt gewerkt aan een betere samenwerking.

Wat leren kinderen, jongeren en ouders tijdens een behandeling?

Hoe ga je om met ADHD? Wat kunt u als ouder doen om het thuis rustiger te krijgen? En hoe voorkomen we samen grotere problemen? Onder andere deze vragen worden beantwoord tijdens de behandeling(en) door het neuroteam. Kinderen en jongeren leren meer over hun stoornis en hoe ze daarmee om kunnen gaan en ouders leren hoe zij het kind of de jongere kunnen helpen om de leefsituatie te verbeteren.