Eetstoornissen

Flexibel aanbod (poliklinisch, dagklinisch en klinisch) voor jongeren met een eetstoornis

Kinderen en jongeren met een eetstoornis kunnen hier terecht voor zorg. Samen met een kinderarts en diëtist van het LUMC (Leidsch Universitair Medisch Centrum) werken we eraan dat eten straks niet meer het (gezins)leven beheerst. Het gezin van de patiënt wordt altijd intensief betrokken bij de behandeling. Ouders kunnen ook ouderbegeleiding krijgen en samen met hun zoon of dochter een gezinsbehandeling volgen.

Klik hier voor informatie over: Aanmelden en diagnose

Voor wie?

Kinderen en jongeren met een eetstoornis kunnen worden behandeld binnen het zorgprogramma Eetstoornissen. Anorexia, boulimia en een eetstoornis-NAO zijn voorbeelden van een eetstoornis. Ook kinderen en jongeren met obesitas in combinatie met psychiatrische problemen kunnen bij unit J terecht.

De behandeling

Hier vindt je alle vormen van behandelingen die binnen het zorgprogramma worden gegeven.
De behandeling binnen het zorgprogramma eetstoornissen wordt niet alleen door de specialisten van Curium-LUMC gegeven, maar ook door een kinderarts en diëtist van het LUMC.

  • Waar de kinderarts samen met het gezin aan de fysieke gezondheid werkt,
  • begeleidt de diëtist het gezin bij het herstellen van een gezond eetpatroon.
  • De behandelaren van Curium-LUMC verzorgen de psychiatrische behandeling van kind /  jongere en begeleiden het gezin bij dit intensieve traject.

Wat leren kinderen, jongeren en ouders?

Eten beheerst het leven van kinderen en jongeren met een eetstoornis. In de behandeling werken we eraan dat dat minder wordt en misschien zelfs stopt, zodat er weer ruimte komt om leuke dingen te doen, voor school en voor contact met vrienden.