Van Krevelenhuis

Klinische opnameafdeling voor kinderen met autisme spectrumstoornissen (ASS)

Als het thuis echt niet meer gaat, kunnen kinderen met autisme tijdelijk worden opgenomen bij het Van Krevelenhuis. Het kind en het gezin redden het niet meer samen en de moeilijkheden op school en met vrienden zorgen ervoor dat ze geen oplossing meer zien.

Voor wie is het Van Krevelenhuis?

Kinderen met autisme (bijvoorbeeld de autistische stoornis, Stoornis van Asperger en PDD-NOS) die op de basisschool zitten, kunnen bij het Van Krevelenhuis terecht voor tijdelijke, intensieve zorg.

Welke behandelmodules worden gegeven bij het Van Krevelenhuis?

De behandelmodules en begeleiding die worden geboden door het team van het Van Krevelenhuis richt zich op het hele gezin. Wat hebben zij nodig om thuis weer te kunnen redden samen? Dat is voor ieder gezin weer anders, daarom wordt altijd een behandeling op maat gegeven. De behandelaren stellen samen met het gezin persoonlijke behandeldoelen vast waaraan vervolgens wordt gewerkt.

Wie ben je en wat kun jij goed? Dat zijn twee belangrijke vragen waarbij altijd eerst wordt stilgestaan bij een behandeling van een kind. Kinderen volgen vaak ook muziektherapie, PMT en/of beeldende therapie en samen met de ouders gezinstherapie. Het is ook mogelijk om Ik ben speciaal te volgen of de oudergroepen.

Wat wordt er van de ouders verwacht?

Ouders en kinderen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe kunnen de ouders ervoor zorgen dat straks de draagklacht en draaglast weer in balans raken? Door middel van behandeling en begeleiding van de ouders, wordt daaraan gewerkt.

Wat leren kinderen en ouders?

Wat gaat er goed en wat niet in het gezin? Door daar inzicht in te krijgen, leren en ouders hoe ze een betere balans kunnen vinden tussen de draaglast en draagkracht van de problemen binnen het gezin. Ouders leren een normale ontwikkeling van het kind te stimuleren en de flexibiliteit te vergroten.