Patiëntervaringen

Hoe ervaren kinderen, jongeren en hun ouders een behandeling bij Curium-LUMC? Lees de patiëntervaringen:

Jongeren over de zorg van Curium-LUMC

  • “Ik ben weer rustig geworden. Ik kreeg een goede band met mijn behandelaar en het lukte me steeds beter om hem te vertrouwen.” Michelle (15)
  • “Curium is echt een super instelling. Mijn therapeut betekende echt heel veel voor mij.” Rabin (16)
  • “Ik ben echt heel blij met de begeleiding die ik kreeg bij Curium om te werken aan mijn problemen. Ze was heel goed en vriendelijk en heeft me super geholpen.” Jonas (13)

Ouders over de zorg en begeleiding van Curium-LUMC

  • “Als ouders kregen we prima begeleiding. Behandelaren zijn open, duidelijk en eerlijk en doen er alles aan om de behandeling op het gezin aan te laten sluiten.” Moeder van Britt (6)
  • “Wij hadden behoefte aan wat meer begeleiding en gelukkig was dat ook mogelijk. Onze begeleider begreep ons goed.” Pleegvader van Mike (10)

Paul, Cindy en Robbie over hun behandeling

Ben je benieuwd naar uitgebreidere ervaringen van kinderen en jongeren? Lees het verhaal van Paul (13) met autisme die een behandeling volgde bij het Van Krevelenhuis. Cindy (15) heeft de persoonlijkheidsstoornis borderline en wordt daarvoor behandeld met DGT, een dagbehandeling bij Curium-LUMC, lees haar verhaal. Of ontdek hoe taaltherapie Robbie (9) en zijn ouders helpt goed om te gaan met zijn auditieve verwerkingsstoornis (moeite met het verwerken van geluiden).

De moeder van Elza over de behandeling van haar dochter

Elza (18) had een eetstoornis en volgde daarom een behandeling bij Curium-LUMC. Haar gezin werd intensief betrokken bij de behandeling, waardoor de opname zo kort mogelijk heeft geduurd en zij samen de stap terug naar huis zo goed mogelijk konden maken. “We hebben afgelopen december voor de eerste keer weer echt kerst gevierd en ook Elza at volledig mee,” vertelt haar moeder. Lees hier het hele verhaal.

I.v.m. de privacy van onze patiënten zijn geen echte namen gebruikt.