Online behandelmodules (e-health)

E-health bij Curium-LUMCWij vinden het belangrijk dat onze zorg toegankelijk is voor iedereen. Daarom bieden wij een aantal behandelmodules ook (deels) online. Deze behandelmodules zijn altijd een onderdeel van het gehele behandeltraject bij Curium-LUMC.

Dappere kat

Kinderen en jongeren met een angststoornis kunnen Dappere kat volgen. Een gedeelte van deze behandeling gaat via de computer. Je hebt dus niet alleen gesprekken met je behandelaar, maar je doet thuis achter je computer ook opdrachten en oefeningen. Jij kiest zelf wanneer je die oefeningen doet; dat is zo fijn aan e-health. In jouw account kun je heel gemakkelijk je angstmeter zien, zodat je in één oogopslag ziet hoe het met je angst gaat. Bovendien kun je er je huiswerklijst zien, waardoor je direct weet wat je nog moet doen.

Online behandelingen bij Curium-LUMC

 

Doepressie

Als je een depressie hebt, kun je Doepressie als onderdeel van je behandeltraject volgen. Dat kun je ook (deels) online doen: achter je computer thuis, op een moment dat het jou goed uitkomt. Je voert dan niet alleen gesprekken met je behandelaar, maar gaat thuis ook aan de slag met oefeningen en opdrachten. In jouw account kun je je huiswerklijst bekijken, zodat je weet wat je nog moet doen. En je ziet met de stemmingsmeter in één oogopslag hoe je stemming zich ontwikkelt.

 

Smaakk! voor jongeren met eetstoornissen

Ben je de hele dag bezig met wat en hoeveel je eet? Maak jij je zorgen over je gewicht? Ben je ontevreden over hoe je er uit ziet? Dan is Smaakk! misschien wel iets voor
jou. Met behulp van het programma leer je werken aan een normaal eetpatroon, een gezond gewicht en een positiever beeld van jezelf. Smaakk! is een programma dat je helpt om gemakkelijker met je behandeling voor je eetprobleem aan de slag te gaan. Je werkt er samen met je behandelaar in. Naast afspraken bij je behandelaar, kun je ook thuis werken aan je behandeling. Je kunt opdrachten online doen, waarbij je behandelaar je begeleidt. Hierdoor kun je aan de slag wanneer jij wilt, in je eigen tempo en op de tijd dat het jou uitkomt. Lees meer.

Oudertraining bij gedragsproblemen

Ervaart u als ouder problemen in de opvoeding? Heeft uw kind ADHD, Autisme of een gedragsstoornis en is hij of zij jonger dan 14 jaar? Dan is de Oudertraining bij gedrags­problemen misschien wel iets voor u. In de training leert u hoe ADHD, Autisme of een gedragsstoornis een rol speelt in het gedrag van het kind en op welke manier u de opvoeding hierop kunt afstemmen, zodat het probleemgedrag van uw kind minder wordt.

Meer weten over de E-health modules?