Poli, dagbehandeling, kliniek

Slaapkamer kliniek

Het deskundig team van Curium-LUMC staat voor het hele gezin klaar om samen na te gaan wat er moet gebeuren. Is een behandeling nodig en wat zijn de verwachtingen van het gezin? Samen beslissen we welke behandeling het beste kan helpen. Wij bieden diverse behandelmodules voor zowel kinderen, jongeren als voor ouders en het gezin. Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange praktijkervaring van onze behandelaren en kinderen en jongeren.

Waarom slapen sommige kinderen ook bij Curium-LUMC?

Een behandeling bij Curuim-LUMC wordt vaak vanuit huis aangeboden, wat betekent dat het kind of de jongere (vaak samen met de ouders) naar één van de locaties van Curium-LUMC toekomt of dat de behandelaar thuis op bezoek komt. Soms is het nodig dat een kind of jongere dagelijks naar Curium-LUMC komt of tijdelijk wordt opgenomen op een van onze afdelingen. Dat hangt af van de ernst van de problemen en hoe het gaat met het gezin. Als het thuis goed gaat, proberen we de kinderen altijd thuis te laten wonen en poliklinisch te behandelen.

De ‘poli’: Wanneer je alleen naar Curium-LUMC komt voor een onderzoek of een afspraak binnen je behandeling, heet dat ‘poliklinisch’. Je gaat na de afspraak met één van de medewerkers van Curium-LUMC gewoon weer naar huis.

Dagklinische behandeling: Als het nodig is dat je overdag bij Curium-LUMC verblijft, omdat je toch meer hulp nodig hebt dan korte afspraken, heeft dat ‘dagklinisch’. Je komt ’s morgens naar één van onze dagklinische afdelingen en gaat ’s middags weer naar huis. Sommige kinderen gaan wel gewoon naar hun eigen school, andere kinderen krijgen les bij Curium-LUMC. Het onderwijs wordt verzorgd door de Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep, locatie ESB Curium lesplaats voor kortverblijf.

Kliniek: Als de problemen te ingrijpend zijn en het gezin niet goed meer weet hoe ze de problemen moeten aanpakken, kan het nodig zijn dat je tijdelijk dag en nacht bij Curium-LUMC verblijft en behandeld wordt. Dit heet ‘klinische behandeling’. In principe ga je de weekenden wel gewoon naar huis. Sommige kinderen gaan gewoon naar hun eigen school, andere kinderen krijgen les bij Curium-LUMC. Het onderwijs wordt verzorgd door de Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep, locatie ESB Curium lesplaats voor kortverblijf.

Onderwijs bij Curium-LUMC: Voor de kinderen die les krijgen bij Curium-LUMC wordt het onderwijs verzorgd door de Prof. Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep. Op hun website is meer informatie te lezen hierover.