Psycho-educatie

WZorgaanbod - psycho-educatie grootat betekent het om autisme te hebben? Wat is borderline, een eetstoornis of bipolaire stoornis precies? Bij psycho-educatie leren kinderen, jongeren en ouders over de problematiek. Ze krijgen achtergrondinformatie en doen soms ook enkele oefeningen. Psycho-educatie helpt om een diagnose beter te begrijpen en ermee om te gaan.

Psycho-educatie: individueel of in een groep

Psycho-educatie wordt zowel individueel als in groepen geboden. Zowel kinderen, jongeren als ouders en soms ook andere gezinsleden kunnen psycho-educatie volgen. Je volgt psycho-educatie altijd als onderdeel van het gehele behandeltraject bij Curium-LUMC.

Kinderen en jongeren met autisme kunnen de psycho-educatie Ik ben speciaal volgen, bekijk de folder. Bij ADHD kunnen ouders van pubers met ADHD een speciale training volgen, bekijk de folder.

Jongensgroep autisme

Voor jongens tussen de 12 en 18 jaar is er een speciale groep waar je leert over autisme. Wat is het precies en wat betekent het voor jou? Bij de jongensgroep autisme leer je niet alleen meer over je diagnose, maar ontmoet je ook andere jongens met autisme. Je vindt zo niet alleen herkenning bij elkaar, maar kunt ook van elkaars ervaringen leren.

Zorgaanbod - psycho-educatieMeidengroep autisme 

Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar is er een speciale groep waar je leert over autisme. Wat is het precies en wat betekent het voor jou? Bij de meidengroep autisme leer je niet alleen meer over je diagnose, maar ontmoet je ook andere meiden met autisme. Je vindt zo niet alleen herkenning bij elkaar, maar kunt ook van elkaars ervaringen leren.