Psycho-educatie

WZorgaanbod - psycho-educatie grootat betekent het om autisme te hebben? Wat is borderline, een eetstoornis of bipolaire stoornis precies? Bij psycho-educatie leren kinderen, jongeren en ouders over de problematiek. Ze krijgen achtergrondinformatie en doen soms ook enkele oefeningen. Psycho-educatie helpt om een diagnose beter te begrijpen en ermee om te gaan.

Psycho-educatie: individueel of in een groep

Psycho-educatie wordt zowel individueel als in groepen geboden, zowel voor kinderen of jongeren als ouders en soms ook andere gezinsleden. Het kan een onderdeel zijn van het gehele behandeltraject bij Curium-LUMC.

Jongensgroep autisme

Voor jongens tussen de 12 en 18 jaar is er een speciale groep waar je leert over autisme. Wat is het precies en wat betekent het voor jou? Bij de jongensgroep autisme leer je niet alleen meer over je diagnose, maar ontmoet je ook andere jongens met autisme. Je vindt zo niet alleen herkenning bij elkaar, maar kunt ook van elkaars ervaringen leren.

Zorgaanbod - psycho-educatieMeidengroep autisme 

Voor meiden tussen de 12 en 18 jaar is er een speciale groep waar je leert over autisme. Wat is het precies en wat betekent het voor jou? Bij de meidengroep autisme leer je niet alleen meer over je diagnose, maar ontmoet je ook andere meiden met autisme. Je vindt zo niet alleen herkenning bij elkaar, maar kunt ook van elkaars ervaringen leren.