Sociale vaardigheidstrainingen

Sociale vaardigheidstraining bij Curium-LUMC Hoe maak je nieuwe vrienden? Hoe ga je om met kritiek? En hoe kom je voor jezelf op? Deze en nog veel meer vragen over contact met andere mensen, komen aan bod tijdens de sociale vaardigheidstrainingen bij Curium-LUMC. De trainingen helpen je om aan de slag te gaan met je zelfvertrouwen en gemakkelijker met anderen om te kunnen gaan. Er zijn verschillende vormen van de sociale vaardigheidstraining, bijvoorbeeld Rots en water en SOVA Leuk. Als je er meer over wilt weten, kun je je vragen het beste stellen aan je behandelaar bij Curium-LUMC.

Voor kinderen en jongeren met autisme zijn er speciale sociale vaardigheidstrainingen.

Rots en water

Vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Gaat vrienden maken niet goed? Als je Rots en water volgt, ga je eraan werken dat je beter in je vel zit. Rots en water is een sociale vaardigheidstraining, wat betekent dat je tijdens de training samen met andere jongeren werkt aan goed contact maken met anderen, omgaan met lastige situaties voor je en opkomen voor jezelf.

Sociale vaardigheidstraining voor kinderenSOVA Leuk

Als je veel moeite hebt met het maken van contact met leeftijdsgenoten, kan SOVA Leuk jou helpen. Misschien heb je veel last van ADHD, autisme of van een sociale fobie. Bij SOVA Leuk ga, samen met je ouders, bijvoorbeeld leren om complimenten te geven en ontvangen, een praatje te maken en ‘nee’ te zeggen.