Curium-LUMC verzilvert groene aanpak

Curium-LUMC verzilvert groene aanpak

5 december 2019

Curium-LUMC krijgt zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg

Curium-LUMC wordt steeds groener en dat is beloond. Op donderdag 5 december 2019 ontvingen we het Zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg uit handen van Peter Glasbeek, wethouder duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest.

Het Zilveren certificaat is uitgereikt omdat werd voldaan aan de criteria van de Milieuthermometer Zorginstellingen en Ziekenhuizen die gehanteerd wordt door Vereniging Milieuplatform Zorg. Op initiatief van de Omgevingsdienst West-Holland hebben verschillende zorgorganisaties, gemeenten, ministerie en milieuplatform zorg in de regio in 2016 de lokale Green Deal Zorg ondertekend. Met deze Green Deal is er met elkaar afgesproken om kennis te delen en verduurzaming binnen de zorg te versnellen. Bovendien werd afgesproken om binnen drie jaar minstens het niveau Brons van de Milieuthermometer Zorg te halen.

Met zilver gaat Curium-LUMC dus een stapje verder. Voor het behalen van brons moet een organisatie voldoen aan de wettelijke vereisten. Voor zilver wordt gelet op o.a. duurzaam vastgoed, inkoopbeleid, zakelijke kilometers, voedselverliezen en elektrische auto’s. Lees meer over de Milieuthermometer op milieuplatformzorg.nl.