High & Intensive Care officieel geopend

High & Intensive Care officieel geopend

29 november 2019

Vrijdag 29 november is de nieuwe High & Intensive Care (kortweg: HIC) bij Curium-LUMC officieel geopend. In het bijzijn van vele geïnteresseerden, verrichtten enkele jongeren samen met wethouder Jan Nieuwenhuis van Oegstgeest de openingshandeling. Hierna kregen de aanwezigen de gelegenheid om de HIC van binnen te bekijken.

Robert Vermeiren, Directeur patiëntenzorg Curium-LUMC:

“De HIC is een stap in het verbeteren van de zorg aan jongeren met acute ernstige psychische problemen. Door goed te luisteren naar hen, kunnen we de zorg nog verder verbeteren, en dwang verminderen. Onze jongerenraad is hiervoor een waardevolle raadgever, die ons regelmatig een spiegel voorhoudt.”

De Acute afdeling is uitgebreid met een Intensive Care gedeelte met een gezinskamer en mogelijkheden voor intensieve (ambulante) begeleiding, waardoor een opname zo kort mogelijk kan zijn. Zo hebben we meer mogelijkheden voor gepersonaliseerde zorg binnen de afdeling, waardoor dwang teruggedrongen kan worden en reïntegratie bespoedigd. De nieuw- en verbouw tot een HIC maakt de afdeling toekomstbestendig en biedt een duidelijke regionale functie voor de opvang van jongeren met ernstige en acute psychiatrische problemen.

Jan Nieuwenhuis, wethouder Zorg:

“Wij zijn er trots op om de hoogspecialistische zorg van Curium in Oegstgeest te huisvesten. Het is mooi om te zien hoe Curium de afgelopen jaren een actief beleid heeft gevoerd om de bedden af te bouwen. En dat we nu door onze gezamenlijke inspanningen – ook met andere regio’s - deze HIC hebben gerealiseerd.”