LUMC Curium ontvangt accreditatiebewijs van Qualicor

LUMC Curium ontvangt accreditatiebewijs van Qualicor

9 augustus 2023

LUMC Curium heeft maandag 7 augustus het accreditatiebewijs van Qualicor Europe ontvangen. Daarmee gaat het kinder- en jeugdpsychiatriecentrum van een HKZ-accreditatie naar het kwaliteitskeurmerk Qmentum, een stap in lijn van de kwaliteitssystematiek van het LUMC. De audit vond in april plaats.

Dr. Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, reikte het kwaliteitslabel uit. Volgens haar waren de auditoren onder de indruk van de kwaliteit, betrokkenheid en persoonsgerichtheid van de zorg in Curium. Ook de open, onderzoekende en reflecterende houding van Curium-medewerkers viel op. Die zit volgens de auditoren diep in het DNA van het LUMC-centrum. 

Ingeborg Steneker, directeur van het Directoraat Kwaliteit en Patiëntveiligheid (DKP), is trots op de accreditatie. Het auditproces bij LUMC Curium is volgens haar een mooi voorbeeld van hoe het LUMC de zorg met kwaliteitsontwikkeling verbetert. 

Robert Vermeiren, subafdelingshoofd bij Curium, reageert met: "We zijn heel trots op de mooie complimenten over onze persoonsgerichte patiëntenzorg en op onze medewerkers die die zorg elke dag waarmaken."