Zorgaanbod

Hoe kunnen we het beste helpen? Wij bieden diagnostiek en behandelmodules die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring. Bekijk hieronder wat je kunt verwachten van onze diagnostiek en behandelingen.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Wil je meer weten over onze afdelingen? Bekijken dan de informatie speciaal voor patiënten. Ben je benieuwd naar de ervaringen van kinderen, jongeren en ouders bij Curium-LUMC? Lees de patiëntervaringen. Zoek je meer informatie over psychiatrische stoornissen? Kijk dan eens op www.brainwiki.nl Daarop kun je veel informatie vinden en verhalen van andere kinderen met een psychiatrisch probleem.

Waaruit kan een behandeling bestaan? (Behandelmodules)

Op welke afdeling word je behandeld?

Zorgprogramma Behandelaanbod en behandelafdeling
Complexe en Gezinsproblematiek kind Diagnostiek en behandeling van kinderen waarbij een sterk vermoeden bestaat dat zij een complexe psychiatrische stoornis hebben en die zijn vastgelopen op meerdere levensgebieden.

Complexe en Gezinsproblematiek adolescent Diagnostiek en behandeling van jongeren waarbij een sterk vermoeden bestaat dat zij een complexe psychiatrische stoornis hebben en die zijn vastgelopen op meerdere levensgebieden.

Complexe en Gezinsproblematiek Gouda Diagnostiek en behandeling van kinderen waarbij een sterk vermoeden bestaat dat zij een complexe psychiatrische stoornis hebben en die zijn vastgelopen op meerdere levensgebieden, regio Midden-Holland.

Ontwikkelingsstoornissen kind Diagnostiek en behandeling van kinderen met een autismespectrum stoornis, ADHD, Gilles de la Tourette en oppositioneel opstandige stoornissen.

Ontwikkelingsstoornissen adolescent Diagnostiek en behandeling van jongeren met een autismespectrum stoornis, ADHD, Gilles de la Tourette en oppositioneel opstandige stoornissen

Angst en depressie Diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met stemmings- en angststoornissen.

Consultatieve en Liaison Psychiatrie (consultenteam) Diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met klachten op raakvlak somatiek en psychiatrie.

Eetstoornissen Diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met Eetstoornissen zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa en binge eating disorder.
Persoonlijkheidsproblematiek Diagnostiek en behandeling van jongeren met een mogelijke persoonlijkheidsstoornis, psychose of schizotypische kenmerken, depressies, angststoornissen, en obsessief- compulsieve stoornissen.

Gedragsstoornissen Diagnostiek en behandeling van delinquente jongeren met een psychiatrische stoornis die opgenomen zijn bij JJI Teijlingereind en jongeren die zijn opgenomen bij De Vaart.

Externe behandelingen
Ondersteunende behandelingen