Jeugd- en Gezinsteams

Medewerkers van LUMC Curium zetten hun expertise in een aantal Jeugd- en Gezinsteams in. In de regio Holland Rijnland werken we hiervoor samen met de Centra voor Jeugd en GezinIn elk team werken meerdere deskundigen van verschillende organisaties om gezinnen snel en persoonlijk te helpen met vragen of problemen bij het opgroeien of opvoeden.

Zo helpen wij

Met de medewerker van het JGT bespreekt u wat de vraag is. Samen met u en uw kind beslissen we wat de volgende stap is. Mogelijk vraagt de medewerker hierbij advies aan zijn/haar team. Dit gebeurt in overleg met u. Op die manier krijgt u de beste hulp die nodig is. Daarna maakt u samen een plan. U krijgt een vast contactpersoon uit het team. Zijn er meer hulpverleners nodig, dan regelt uw contactpersoon dat. Voordeel van deze manier van werken is dat u niet steeds opnieuw uw verhaal hoeft te vertellen. Bij het CJG zit alle deskundigheid onder één dak. Belangrijk voor u om te weten is dat uw vraag in het team van deskundigen uit verschillende instellingen besproken kan worden.

Wilt u iemand persoonlijk spreken? Neem dan contact op met het Jeugd- en Gezinsteam bij u in de buurt. Klik hier voor meer informatie en contactgegevens.