Neuroteam

Het neuroteam is er voor kinderen en jongeren met (het vermoeden van) autisme, ADHD en/of Gilles de la Tourette en hun gezin.

Wat doet het neuroteam?

Het neuroteam is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van kinderen en jongeren met autisme, ADHD en Gilles de la Tourette. In het team werken meerdere behandelaren samen (multidisciplinair). Samen onderzoeken zij met uw kind en gezin wat er precies aan de hand en hoe het thuis, op school en met vrienden beter kan gaan.

Hoe ziet de behandeling eruit?

We kijken hoe we ieder kind het beste kunnen helpen en maken een behandeling op maat. In het neuroteam werken we met verschillende behandelmodules, zoals psycho-educatie, Ik ben speciaal, Remweg, sociale vaardigheidstraining, ouderbegeleiding, gezinstherapie en medicatietherapie.

Wat leren kinderen en ouders tijdens een behandeling?

Hoe ga je om met ADHD? Wat kunt u als ouder doen om het thuis rustiger te krijgen? En hoe voorkomen we samen grotere problemen? Onder andere deze vragen worden beantwoord tijdens de behandeling(en) door het neuroteam. Uw kind leert meer over diens stoornis en hoe daarmee om te gaan, en u leert hoe u uw kind kunt helpen om de leefsituatie te verbeteren.

Hoe zijn ouders betrokken?

U volgt  samen met uw kind, en met andere kinderen uit het gezin, de behandeling. U wordt intensief betrokken bij de behandeling en krijgt daarnaast persoonlijke begeleiding bij het omgaan met uw kind thuis. Daarbij kan het gezin ook gezinstherapie volgen. Hierin staan de onderlinge relatie centraal en werken we aan een betere samenwerking tussen de gezinsleden.