Laura Nooteboom

Dr. Laura Nooteboom is werkzaam als senior onderzoeker bij Curium-LUMC en houdt zich binnen Curium-LUMC voornamelijk bezig met kwalitatieve onderzoeksprojecten in samenwerking met jongeren, ouders, hulpverleners en beleidsmakers.

In 2021 promoveerde Laura op het proefschrift ‘Towards increased understanding of integrated Youth Care’. Het onderzoek richtte zich op werkzame en belemmerende elementen van integraal werken in de jeugdhulp. Wat voor hen wel, of juist niet werkt hebben heeft zij onderzocht vanuit verschillende perspectieven: een systematisch literatuuronderzoek, kwalitatief onderzoek met professionals en kwalitatief onderzoek met ouders uit kwetsbare gezinnen. Een bijkomend doel was de begeleiding van professionals uit lokale jeugdteams in evalueren en reflecteren, om zo gezamenlijk leren en een integrale aanpak te verbeteren.

Als Senior Onderzoeker ontwikkelt en begeleidt Laura verschillende (promotie)onderzoeken, allen gericht op het verbeteren van hulp voor gezinnen met meervoudige, complexe en langdurige problematiek. De insteek van de onderzoeken is praktijkgericht en doorgaans kwalitatief, de uitvoering in nauwe samenwerking met ouders en jongeren, professionals, beleidsmakers, en onderwijsvertegenwoordigers. Laura werkt onder andere aan onderzoeksprojecten vanuit de Academische Werkplaats Risicojeugd en de Regionale Kenniswerkplaats SAMEN.

Contact informatie

Naam:
Laura Nooteboom
Emailadres:
l.a.nooteboom@curium.nl
Social: