Boomkikker

Voor wie?

De Boomkikker is er voor kinderen (5 tot 12 jaar) die psychiatrische problemen hebben. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om met vriendjes te spelen of om op school goed mee te doen. Of je hebt vaak ruzie thuis. Je wordt snel boos of juist heel druk in je hoofd. Soms weten jij en je ouders ook nog niet zo goed wat er met je aan de hand is. Dan gaan we dit bij LUMC Curium onderzoeken.

Op de Boomkikker kom je 5 dagen per week. Elke dag ga je naar school en je krijgt behandeling. In de behandeling leer je om met jouw gevoelens en problemen om te gaan. Je leert ook wat goed gaat en wat niet en wat jij hier zelf aan kunt doen. We doen dit in een groep van 9 kinderen. 

Wat ga je doen?

Als je bij de Boomkikker komt, gaan we samen met jou en je ouders jouw doelen opschrijven. Wat wil jij kunnen na de behandeling, wat wil je anders gaan doen? Dit schrijven we op in een behandelplan. En we maken afspraken met je ouders over wat zij gaan doen. We leren jou om beter om te gaan met je gevoelens, als je boos wordt of bang bent. En hoe jij beter met anderen om kunt gaan (je vriendjes, broers of zussen, je ouders en de juf of meester op school).  

Je komt van maandag tot en met vrijdag naar de dagbehandeling, van half 9 tot kwart voor 3 (in het begin kom je alleen in de ochtend).  Je eet dan tussen de middag samen met alle kinderen en de therapeuten. Op woensdag blijf je tot half 1 en eet je tussen de middag thuis. Je gaat bij Curium-LUMC naar school en therapie bij de ESB

Hoe lang duurt het?

Dat is voor ieder kind anders. De meeste kinderen blijven ongeveer een jaar op de Boomkikker. Soms krijg je daarna nog wel andere behandeling. Je gaat dan bijvoorbeeld na school nog naar een therapie of je krijgt thuis begeleiding.