Dagbehandeling Gouda

Voor wie?

Dagbehandeling Gouda is er voor kinderen (5 tot 12 jaar) die psychiatrische problemen hebben. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om met vriendjes te spelen of om op school goed mee te doen. Of je hebt vaak ruzie thuis. Je wordt snel boos of juist heel druk in je hoofd. Soms weten jij en je ouders ook nog niet zo goed wat er met je aan de hand is. Dan gaan we dit bij LUMC Curium onderzoeken. 

Op de dagbehandeling kom je 5 dagen per week. Elke dag ga je naar school en je krijgt behandeling. In de behandeling leer je om met jouw gevoelens en problemen om te gaan. Je leert ook wat goed gaat en wat niet en wat jij hier zelf aan kunt doen. We doen dit in een groep van 7 kinderen. 

Wat ga je doen?

Als je bij de dagbehandeling komt, gaan we samen met jou en je ouders jouw doelen opschrijven. Wat wil jij kunnen na de behandeling, wat wil je anders gaan doen? Dit schrijven we op in een behandelplan. En we maken afspraken met je ouders over wat zij gaan doen. 

Het kan ook zijn dat voor je naar ons komt, eerst een therapeut bij jou thuis komt om met jou en je ouders te praten. Jullie schrijven dan  op wat jullie gaan doen als je bijvoorbeeld toch heel boos wordt of niet naar school durft.

Op de dagbehandeling leren we jou om beter om te gaan met je gevoelens, als je boos wordt of bang bent. En hoe jij beter met anderen om kunt gaan (je vriendjes, broers of zussen, je ouders en de juf of meester op school).  

Je komt van maandag tot en met vrijdag naar de dagbehandeling, van kwart voor 9 tot half 3. Elke dag eet je samen met de andere kinderen en de therapeuten. Je gaat bij ons naar school, niet langer dan 2,5 uur per dag. 

Hoe lang duurt het?

Dat is voor ieder kind anders. De meeste kinderen blijven ongeveer een jaar op de dagbehandeling. Soms krijg je daarna nog wel andere behandeling. Je gaat dan bijvoorbeeld na school nog naar een therapie of je krijgt thuis begeleiding.